torstai 8. tammikuuta 2015

Kaupoilla

Kodin
Kingdom Tower, josta löytyy kerros vain naisille
ulkopuolella ei saudeille ole juurikaan muita huvittelumahdollisuuksia kuin ostoksilla käynti. Kauppakeskuksia onkin paljon ja ne ovat toinen toistaan upeampia. Joka paikka kiiltää, on peiliä, lasia ja lattiat marmoria. Kaikissa kauppakeskuksissa on huippuputiikkeja, mutta myös tarkan rialin kauppoja. Jenkkimerkit kukoistavat. Usein löytyy myös sisähuvittelukeskus lapsille ja ravintolamaailma -tottahan toki kuitenkin eri osiot miehille ja naisille/perheille.

Shoppaamista häiritsee rukousaikojen lisäksi yksi merkittävä asia: sovituskoppeja ei ole kuin muutamassa harvassa liikkessä, jos ollenkaan. Yhdessä kauppakeskuksessa on "ladies only" kerros, jonne ei ole miehillä asiaa ja näin ollen sovituskoppejakin löytyy, mutta ainoastaan tästä kerroksesta. Muuten jos mielii jotain sovittaa, pitää se ensin ostaa ja mennä vessaan kokeilemaan. Jos ei jaksa tätä tehdä, voi vaatteen viedä kotiin sovitettavaksi ja palauttaa tarvittaessa -jos nyt jaksaa sitten nähdä sen  vaivan. Itse olen onnistunut ostamaan ainoastaan yhden liian pienen puseron, joten aika hyvin sen oman koon osaa arvioida ja materiaalin -venyvän- valita.

Loppuis jo se rukous!
Rukousajat ovatkin sitten se toinen häiriötekijä! Parhaaseen ostoksilla olo aikaan, eli klo 17-19 osuu kaksi rukoushetkeä, jolloin on pakko odotella kauppojen ulkopuolella. Ainoastaan supermarketteihin saa jäädä, muuten kaikki liikkeet suljetaan noin puoleksi tunniksi ja ihmiset hätistellään ulkopuolelle odottamaan. Muutama kiirehditty ostopäätös on tullut tehtyä, kun kaltereita aletaan laskea ovien eteen, eikä millään haluta jäädä odottamaan kaupan eteen sen uudelleen avaamista. Kauppakeskukset ovat niin valtavia, ettei joka käytävälle edes illan aikana ehdi, joten matkaa on jatkettava rukouksenkin aikana ikkunoista mahdollista seuraavaa löytöä kuikuillen.

Toinen muttawa
Muttawasta salakuva
Ostoskeskuksissa pyörii maanisten shoppaajien ja norkoilevien perheenisien lisäksi myös uskonnollisia poliiseja eli muttawia. Huivittomia naisia kehoitetaan hunnuttamaan itsensä "cover your head" ja muutenkin valvova silmä puuttuu mahdollisiin epäkohtiin ja sopimattomaan käytökseen. Jos esimerkiksi saudimies juttelee ei-sukulaisen naisen kanssa, saattaa seurauksena olla vankila. Jos muttawa on itse ostoksilla, ei hän huivittomuuteen puutu, vaan kävelee vain noteeraamatta ohi. Minua on vain kerran muttawa kehoittanut laittamaan huivin päähän, muuten se on ollut käsilaukussa.

Jos vain olisi juhlia mihin pukeutua, saisi täältä aivan loisteliaita iltapukuja edulliseen hintaan. Jos kodin ulkopuolella pitääkin käyttää mustaa ja peittävää abayaa, on sen vastakohdaksi myytävänä valtavan upeita ja koristeltuja luomuksia. Kimallusta ja krumeluuria ei ole säästelty näissä koltuissa, harmi vaan, etteivät naiset pääse esittelemään niitä muille kuin omalle aviomiehelleen tai muille naisille. Täällähän jopa häissä miehet ja naiset juhlivat erillään. Myöskään koruissa ei säästellä.
Ei mitään vaatimatonta, vaan kunnolla kultaa!



Yritä nyt sitten valita, mitkä sukkahousut ottais...

Sensuuri iskee niin mainoksiin kuin asusteisiinkin. Kuten kuvasta näkyy, esimerkiksi sukkahousut on ostettava sokkona, koska kuvat on peitetty valkoisin tarralapuin. Jokaisesta tavaratalon seinällä olevasta Bossin mainosjulisteesta oli miesmallin silmät peitetty. Ulkomaisten naistenlehtien kansista ei juuri muuta näkynyt kuin otsikot ja muutamat kasvot, ne oli niin tehokkaasti sensuroitu tarroilla. Alusvaateosastolla myyjät kertovat, mitä pakettien sisältä löytyy.

Herkkuja on siinä monenlaista
Suuhunpantavaa sen sijaan löytyy ihan etsimättä sekä marketeista että erikoisliikkeistä. Esillepanoon on panostettu ja varsinkin erikoisliikkeissä maistiaisia tarjotaan avokätisesti. Kaiken lisäksi nämä ihanuudet ovat hinnaltaan edullisia, joten ihan summamutikassakin voi ostaa lajitelman esimerkiksi leivoksia. Myös pähkinät ovat vertaansa vailla, ne ovat todella tuoreita ja makuja löytyy laidasta laitaan.

Kuvan herkkumyyjä hyppäsi tiskin takaa innoissaan mukaan kuvaan. Lopulta kuvia otettiinkin sitten enemmän hänen kännykällään kuin minun..
Me and my saudi boyfriend
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti